Ptičje družine

Črno-beli odmrlec - Profil | Dejstva

Pin
Send
Share
Send
Send


Pied kingfisher ali črno-beli kingfisher je ena od vseh šestih vrst odmorišč, odkritih v Kariegi. Nasprotne vrste so veliki, rjavi kapuco, pigmej, polovični ovratnik in malahit.

Črno-beli morski pes je majhna do srednje dimenzijska ptica z značilnimi velikanskimi glavami, dolgimi, ostrimi, koničastimi platišči, hitrimi nogami in trmastimi repi.

Črno-beli ljubimec jedo predvsem ribe, vendar ga običajno lahko uživamo v žabah, žuželkah in celo kačah.
Črno-beli ljubimec ima, kot kaže njegova identiteta, črno-belo perje. Moški ima črn greben in krono, belo črto nad očesom, večjo črno črto skozi vso pozornost do vratu ter belo grlo in ovratnik.

Njegovi višji elementi so črni, obrobljeni z belo barvo, dajejo lisaste odtise, na zadku pa so črno-bele proge. Pokrivala kril imajo bele lise.

Spodnji del črno-belega lovca je bel, z dvema vrstama lepih črnih palic, višji je širši in pogosto poškodovan v sredini.

Račun je črn in dolg ter je videti kot bodalo. Oči so temno rjave, kraje in noge pa črnaste.

Ženski del črno-belega kraljevca ima samo en pas na oprsju, ki je ožji od moškega.

Rep je bel in precej dolg, njegova srednja repna peresa in ideje so črne, sledilci pa v letu.

Porazdelitev

Črno-beli morski pes živi v Srednjem vzhodu, podsaharski Afriki, azijski celini in južni Kitajski.

V podsaharski Afriki so pogosti ob Nilu, v vzhodnem Egiptu in v Pakistanu jih redno odkrivajo po ravnicah Sind in Pendžabu. V Grčiji, na Cipru in na Poljskem so redki.
Ima še posebej velikanske razlike med prebivalci sveta, ki niso količinsko opredeljeni.

Odkrit je v večini podsaharske Afrike, razen izključno verjetno najbolj sušnih območij, do severnega Egipta, osrednje in južne Turčije, Izraela, Sirije, Iraka in jugozahodnega Irana, poleg veliko južne in jugovzhodne Azije, začenši od Severovzhodni Afganistan do Indokine.

To je največji piščanec, ki lahko kljub temu zračno lebdi v zraku, hkrati pa je tudi en merilec z vso črno-belo perje.
Te ptice prebivajo ob potokih, jezerih, rečnih ustjih, rekah, namakalnih jarkih, kanalih, poplavnih ravnicah, zalivih in trstnih zalivih.

Poleg tega prebivajo v rečnih dolinah blizu gorskih območij. Pogosto jih ni v mangrovah in ogromnih močvirjih.

Črno-beli prehrana in vitamin

črno-beli morski pes jedo predvsem ribe in običajno vodne hrošče, žabe, dvoživke, rake in mehkužce.

Črno-beli vodomec Navade in način življenja

Pied kingfishers so dnevne, običajno teče čez dan ob potokih, da se ohrani moč.

Lahko se celo usedejo na umetne konstrukcije, ki spominjajo na ograje, koče in kanuje. Ob določenih priložnostih so letni tipi skupnih bivališč.

So najpomembnejše ptice, ki lahko lebdijo dalj časa. Njihovo atributno vedenje je sestavljeno iz običajnega trepetanja glave ali repa.

Kopajo se tako, da se večkrat potopijo v vodo, letijo po ravni črti in redko lovijo na kopnem.

Medtem ko letijo, oddajajo hrupno žvrgolenje in tako te zvoke med gnezdenjem dodatno označujejo za označevanje ozemlja. Ljudje prebivajo v parih ali v ohlapno vezanih gospodinjstvih. Te ptice se ne selijo.

Razmnoževanje črno-belega dvomila

Črno-beli zimovec je spolno zrel, ko je star eno leto prej. Vzgoja vključuje plesne predstave, ki jih skupaj izvaja tri do dvanajst moških. Samci dodatno zagotavljajo obroke samicam v intervalu, ki traja približno tri tedne.

Pari so monogamni, samice in samci pa pomagajo kopati gnezdo v udobni zemlji finančne institucije, nad vodo ali v travnatem dnu.

Vrtino lahko izkopljemo do globine približno enega metra. Gnezditvena doba se razteza od februarja do aprila.

Odloži od 4 do 5 belih sijočih jajčec, ki jih vsaka odrasla oseba inkubira približno 18 dni.

Medtem ko gnezdo kopajo in skozi nesnost in inkubacijski interval moški piščanec pokaže in prinese obroke za žensko, nato pa pomaga, da se piščanci dvignejo prej, kot izležejo.

Mladiči ostanejo v gnezdu približno tri tedne.

Grožnje prebivalstva

V Nigeriji so te lovke ukrotili kot hišne ljubljenčke in se po enem tednu spremenili v krotke. Po tem se lahko spoštujejo z mladimi, nato pa se nekateri vrnejo v naravo.

V tem prostoru bi lahko tako učinkovito jedli tudi nekatere ptice. Lahko bi imeli koristi od gojenja rib in človeških jezov, vendar so dovzetni za zastrupitev z bioakumulacijo strupov v ribah, ki jih jedo.

Količina prebivalcev

V skladu s koristnim virom All About Birds celotni gnezdilni prebivalci Pied kingfisherja z 1,7 milijona ljudi.

Na splošno je trenutno ta vrsta na Rdečem seznamu IUCN razvrščena kot najmanj zaskrbljujoča (LC).

Ekološko območje zanimanja

Pied kingfishers so glavni ribji plenilci. Obstaja dokaz za odnos z vidrami brez krempljev, ki je vzajemen.

Dejstva o črno-belem merilcu

Poglej si posnetek: RUČAK ZA SVE PARE-ovako nešto jos niste probali-lagan i brz za 4-oro. (Februar 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send