Ptičje družine

Manjši črnonogi galeb (Larus fuscus) Opis

Pin
Send
Share
Send
Send


Na atlantski obali Evrope je Mali črnonogi galeb, znanstveni Larus fuscus je velika čreda pasme občasno. Je zimska ptica, ki prebiva od Britanskega otočja do Južne Afrike. To je verjetno zimski obiskovalec severnoameriške vzhodne obale, verjetno iz plemenske populacije Islandije.

Opis

Galebi s črno hrbtom manj kot ličja sleda. Izguba sluha kompleksa galeb / nizki galeb s črno hrbtom je zelo zapletena; Različni organi prepoznajo med dvema in osmimi vrstami.

Ta skupina galeba z manjšim črnim hrbtom ima razširjene vrste obročev po severni polobli.

Razlike med sosednjimi oblikami tega obroča so dokaj majhne, ​​toda ko se vezje konča, so končni člani, sledovi galebi in manj črno hrbtni galebi očitno ločene vrste.

Najnižji črno hrbtni galebi merijo med krili 51-64 cm (20-25 palcev), 124-150 cm (49-59 palcev) in tehtajo 452-11100 gramov (povprečje nominalnih povprečij za druge .

Moški so nekoliko manjši od obeh podvrst, moški, s povprečno težo 120 gramov (1,5 ll), nekoliko večji od samic, v povprečju 8 gramov (1,561 lbs).

Pri običajnih meritvah je krilna vrvica od 38 do 45 cm (15 do 18 palcev), račun je od 4,2 do 5,8 cm (1,7 do 2,3 palca) in tarzus 5,2 do 6,9 cm (2,0 do 2,7 palca).

Zablodna vrsta je veliki galeb s črno hrbtom. Manj pogoste so številne majhne ptice, majhna bela "ogledala" v rumenih in konicah kril namesto tanko zgrajenih roza nog.

Odrasli galeb s črno hrbtom ima črna ali temno siva krila (odvisno od barve) in hrbet.

Predlog zakona spodbuja hranjenje mladih peckov, kjer so rumenkasto rdeče lise (glejte Nepremična oblika glagola). Glava je pozimi bolj siva kot pozimi, kar se razlikuje od velikih galebov s črno hrbtom.

Letna molta za odrasle se začne od maja do avgusta in pri nekaterih pticah ni končana do novembra.

Delni trosni razpad Malega črnega galeba se zgodi med januarjem in aprilom.

Mlada ptica Mali črnonogi galeb ima črno-rjav zgornji del in razpon kril. Zrelost traja štiri leta.

Zaznavanje mladoletnih galebov sleda je lažje doseči z bolj vizualno temnimi (diskontinuiranimi) delnimi peresi.

Njihov klic je "smešen" krik kot sleda lička, vendar s precej globoko smolo.

Reja

Vrste galebov manjših črnonogih kolonizirajo na obali in v jezeru ter na kopnem ali na rju ustvarijo obloženo gnezdo. Običajno se dajo tri jajca. V nekaterih mestih vrste pogosto gnezdijo v urbanem okolju skupaj s sledovimi cvetovi.

Vzgoja

Večina teh ličink je povsod, na primer lica, in jedo ribe, žuželke, rake, črve, morske zvezde, melaso, semena, jagode, majhne sesalce, jajca, majhne ptice, podgane, ostanke, drobovino in mrhovinjo.

Poglej si posnetek: Lesser Black Backed Gull eating Egyptian gosling (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send