Ptičje družine

Mali galeb Opis in dejstva

Pin
Send
Share
Send
Send


Mali galeb, znanstveno ime Hydrocoloeus minutus ali Larus minutus, je okrog je majhen žolč, ki se razmnožuje po celotni severni Evropi in Palearktiki.

mali galeb je najmanjši galeb na svetu, večinoma se razmnožuje v Skandinaviji in Evropi, čeprav nekateri pari gojijo na Velikih jezerih Severne Amerike.

S prenese po vzrejni sezoni. Običajno je ugnezden v mokrih habitatih s svežimi ali stresnimi jezeri in veliko cvrtnic. Pozimi je pogosteje ob obali.

Mali galeb postopoma povečuje obseg plodnosti na zahodu in domneva se, da se populacija povečuje. To ni globalna grožnja.

Mali galeb plemenskega perja ima črno kapuco, ki nima belega polmeseca.

Zgornji deli malega galeba so kamin, hrbet in zgornji del so bledo sive barve in bel zadnji del. Primari so igralec sive in bele konice, sploh ne črne. Rep je bel.

V belem spodnjem delu je spodnji del črn s kontrastnim belim zadnjim robom. Prsi si pogosto operemo v roza barvi.

Račun malega galeba je rdečkasto črn. Oči so temno rjave. Noge in stopala so rdeče.

Moški in ženski mali galeb je enak.

Mali galeb ima majhne kolonije v različnih regijah južne Kanade. Zimova na obalah priseljencev, zahodni Evropi, Sredozemlju in (manj) severovzhodu ZDA.

V zadnjih letih se v vzhodni Evropi nabira vse več neplodnih ptic, mali galeb pa je prvič leta 2016 uspešno postavil svoj dom v Veliki Britaniji za Kraljevsko društvo za zaščito ptičjih rezervatov, Aberdeenshire's Latch of Rezervat Strathbeg.

Tako kot pri mnogih rožah je bila ta tradicija tradicionalno uvrščena v rod Laras. Je edini član rodu Hydrocollius, čeprav je bilo predlagano, da se v ta rod vključi tudi Rossov žolč.

Ta vrsta malega galeba kolonizira kolonije v sladkovodnih mokriščih in na tleh ustvarja obloženo gnezdo med rastlinami. Običajno se položi 2-3 jajca.

Mali galeb je najmanjša vrsta grmovja z dolžino 25-30 cm (9,8-111,8 palcev), dolžino 61-78 cm (24-31 palcev) in maso 68-140 g (2,5-7 ... 7 oz ).

Mali galeb je bledo sive barve s črno kapuco, temno v spodnjem delu in rožnato rdečico na prsih, pogosto z rožnato rdečico.

Pozimi glava postane bela z izjemo debele kapice in trepalnic. Račun je vitek in črn, noge pa temno rdeče. Letalo na okroglih krilih je nekoliko strašljivo.

Zunanji premaz in črni cik-cak vzorec črne barve sta na lopaticah za mladostnikovo glavo, vratom in hrbtom.

Beli terminal prikazuje črni pas. Underwing bled.

Mali galeb plemenskega perja ima črno kapuco, ki nima belega polmeseca.

Zgornji del ima plašč, zadnji in zgornji del sta svetlo siva in bel zadnji rob.

Kategorija

Lea je vzrejena v Malem Saskatchewanu, baltskih državah in zahodni Rusiji iz Sibirije, sledijo ji E. siberia, E. lena basin in E. iz Baikala.

Mali galeb se goji tudi v zahodno-zahodni Evropi in Severni Ameriki, na Velikih jezerih in v zalivu Hudson.


Prevozi S vzdolž obale Zahodne Evrope in Amerike, da prezimi v J in Z gnezditvenega območja Sredozemskega, Črnega in Kaspijskega morja.

Rezidenca malega galeba

Mali galebi se razmnožujejo v zaprtih prostorih okoli sladkovodnih jezer večine nižin in so preplavljeni z velikim številom cvrtnikov. Mali galeb goji tudi sveža ali čista obalna mokrišča.

Zunaj gnezditvene sezone ga opazimo predvsem ob obalah, zlasti v zaščitenih plitvih rečnih ustjih, sosednjih sladkovodnih ali slanih jezerih, blatnikih in plažah. Pogosto ga opazimo v celinskih jezerih med selitvijo.

Vedenje

Mali galebi se poleti in selitvah hranijo predvsem z žuželkami. Sprejema pa tudi rake, majhne mehkužce, morske črve, majhne ribe in pajke.

Mali galeb počasi leti gor in dol, medtem ko tone na površini ali površini vode in pobira prehrambene izdelke.

Občasno je potopljen v zrak s potopom. Wade pristane v vodi ali plitvi vodi, da bi jedel.

Med sezono razmnoževanja Mali galeb izkaže dvorjenje po obrazcih, preden pride do plemenskih kolonij.

Med dvorjenjem ptice tavajo okoli sebe in upogibajo glave, da odkrijejo črno kapuco. Po tem opravijo obrezovanje ali bolečino na tleh. Gnezdijo v majhnih kolonijah, včasih pa lahko gnezdijo v raztresenih vzorcih do 1000 parov.

Pred vsiljivcem je cilj dvigniti glavo in ponovno dvigniti črno kapuco.

Razmnoževanje

Dela na polaganju so se začela konec junija. Mali galebi se razmnožujejo v majhnih kolonijah ali razpršenih parih. Gnezdi lahko z drugimi vrstami, razen 1 / 1,5 m.

Gnezdo malega galeba je na tleh, običajno blizu vode na mokriščih. Obe odrasli osebi ustvarjata plitve motnje v mokrih rastlinah, obloženih s travo in listi ali poganjki.

Samica malega galeba odloži 2-3 oljke / jajčeca z rjavimi in sivimi oznakami. Inkubacijo si obe odrasli delita v 23-25 ​​dneh.

Krone in hrbti telet imajo črne pike in sive barve pod bufi, ki jih hranijo starši in gnezdo zapustijo nekaj dni po rojstvu otroka, vendar so še vedno v bližini.

Mali galeb lahko leti pri starosti 21-24 dni in so nastanjeni v družinski skupini. Kmalu pa so prosti. Vzrejajo se lahko pri starosti 2-3 let.

Varnost / grožnje / razmere

Prebivalstvo malih galebov narašča na približno 1.000.000 / 2.277 oseb (23. 2006), čeprav naj bi se evropsko prebivalstvo zmanjševalo.

V Severni Ameriki so male galebe redke in endemične, katerih ocene so 100/200 plemenskih ptic. Ta populacija narašča od šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Mali galebi so trenutno ocenjeni, vsaj v dogovoru.

Poglej si posnetek: DRUŽINA SINJI GALEB I,II,III i IV glava (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send