Ptičje družine

Družinski drevesni hooodi - Phoeniculidae

Pin
Send
Share
Send
Send


Družina True hoopoe

Vrst ptic hoopoe je razdeljen na 3 družine: pravi hoopoi, gozdni ali drevesni hoopoi in sabljasti hoopoi.

Za vse predstavnike reda hoopoe je značilen dolg, tanek in rahlo ukrivljen kljun, s pomočjo katerega ptice iz zemlje in razpok izvlečejo žuželke in druge male živali.

Družina True hoopoe

Pravi hoopoi so pogosti v Evropi, Aziji in Afriki, gozdne vrste sabljastih pa le v Afriki, južno od puščave Sahara. Družino True hoopoes (Upupidae) predstavlja ena vrsta - hoopoe. Samice so nekoliko manjše in močnejše od samcev.
Perje združuje rjavo-rdečo, črno in belo barvo. Na glavi je greben dolgega perja, ki je običajno pritisnjeno na krono. Po tleh se hoopoi premikajo s hitrimi črticami, tu in tam z dolgim ​​kljunom iz tal odstranjujejo črve, žuželke in druge nevretenčarje. Dobro metajo, včasih celo žuželke lovijo v zraku. Hoopoes Upupa epops počivajo na drevesnih vejah in gnezdijo v kotanjah. Samica inkubira jajčeca 19 dni. Ves ta čas moški hrani dojenčke.

Družinski hoodovi hood

Vseh 5 vrst družine lesenih hoodov naseljuje gozdove in gozdnate ravnice srednje in južne Afrike. Pri nekaterih vrstah so samice manjše od samcev in imajo rjavkasto perje.
Zeleni gozdni hoopoe Phoeniculus purpureus

Habitat: Podsaharska Afrika
Habitat: Svetli gozdovi (pogosto ob rečnih bregovih)
Velikost: 18cm
Samci in samice imajo enak videz: temno zeleno, vijolično in temno vijolično perje s kovinskim sijajem in svetlo rdečim ukrivljenim kljunom. Mlade ptice imajo črne kljune, rjavo perje na vratu in prsih. Ti hrupni, nemirni hoopoti živijo v velikih kolonijah in se ves dan z ostrimi kriki motajo po kronah in iščejo žuželke. Gnezdijo v kotanjah. Samica inkubira sklopko 3-5 jajc. Moški ji pomaga, da nahrani potomce.

Udopi družinskega drevesa

Družino drevesnih dreves hoopoe - Phoeniculidae - predstavljajo vrste iz tropske in ekvatorialne Afrike južno od Sahare. Fosilne vrste lesenih hoodov najdemo v eocenu v Angliji, miocenu v Franciji in Nemčiji.

Družina dolgorepih ptic s pretežno črnim, sijočim perjem, kratkimi nogami, dolgim ​​stopničastim repom in dolgim ​​ukrivljenim kljunom. Spolni dimorfizem v barvi, z izjemo gozdne hoodice, skoraj ni izrazit. Naseljujejo gozdne robove, savane, grmičevje. Vse vrste gnezdijo v kotanjah. Hranijo se z žuželkami in njihovimi ličinkami, ki jih iščejo pod lubjem dreves, kot so žolni, zastrupljene žabe ali pike. V sklopki je od 2 do 5 jajc.

Vključuje rodove in vrste:

* Rod: kukavičasti hoopoe Phoeniculus
o Zeleni kukavičasti hoopoe Phoeniculus purpureus
o Vijolični kukavičasti hoopoe Phoeniculus damarensis
o Črnokljuni kukavičasti hoopoe Phoeniculus somaliensis
o beloglavi hoopoe Phoeniculus bollei
o Lesni hoopoe Phoeniculus castaneiceps
* Rod: srpoti hoopoe Rhinopomastus
o Črni hoopoe Rhinopomastus aterrimus
o srpoti hoopoi Rhinopomastus cyanomelas
o Zlatouti ali etiopski srpoti hoopoe Rhinopomastus minor

Zeleni gozdni hoopoe

Precej velik predstavnik družine, dolžina telesa - 34 - 42 cm, teža - 54 - 99 g. Perje je temno, sijoče z močnim modro-zelenim odtenkom. Rep je dolg, stopničast z belimi preapical pikami na repnem perju. Noge so kratke, rdeče. Kljun je dolg in ukrivljen, rdeč pri odraslih pticah in temen pri nedoraslih. Kljun samcev je za 35% daljši in težji kot pri samicah. Glas - pogosto žvrgolenje ali smeh - as-ka-ka-kakakaka-ah-ah.

1. Distribucija

Najbolj razširjena in najštevilčnejša vrsta drevesnih hoodov. Naseljuje savane in suhe in tanke gozdove v podsaharski Afriki. Najdemo ga tako na ravnicah kot v gorah do 2800 m nadmorske višine.

2. Razvrstitev

Vrsta je sestavljena iz 11 do 6 podvrst.

  • P. str. purpureus J.F. Miller, 1784. Jugovzhodna Južna Afrika
  • P. str. senegalensis Vieillot, 1822. Južni Senegal, vzhodno do Gane.
  • P. str. guineensis Reichenow, 1902. Severni Senegal, Mali, vzhodno od Severne Gane.
  • P. str. marwitzi Reichenow, 1906. Južno od Somalije, Kenija, Uganda.
  • P. str.angolensis Reichenow, 1902. Vzhodna Angola in vzhodna Namibija.
  • P. str. niloticus Neumann, 1903. Od severovzhodnega Zaira do Sudana in Zahodne Etiopije.

3. Prehrana

Pretežno žužkojeda ptica se hrani na tleh, v termitih gomilah, naslonjena na rep, v iskanju nevretenčarjev pregleduje drevesna debla. Včasih se žuželke ujamejo v zraku. Poleg žuželk se hranijo s sadjem, jagodami, semeni, rastlinskim nektarjem, pa tudi z majhnimi vretenčarji - različnimi kuščarji in žabami. Skupnostne ptice imajo v majhnih jatah - družinske skupine 4-15 ptic.

4. Razmnoževanje

Vzreja večkrat na leto, običajno pred ali po deževni dobi. Pasme v votlinah ali polovičnih duplinah, v sklopki 3 - 5 modrih jajčec, inkubacija 17 - 18 dni, samo inkubacije samic, vzreja - 28 - 30 dni. Samica hrani piščance, samci in številni pomočniki - neplodne samice - pa hrano. Po odhodu iz gnezda starši hranijo piščance še 2 - 3 mesece.

Zeleni gozdni hoopoe je predmet gnezditvenega parazitiranja velikega medu. V njenih gnezdih so našli tudi jajčeca afriške kukasto kukavice, ki običajno parazitirajo na drozgih.

Informacije o uporabi

Fotografijo "Zeleni drevesni hoopoe (Phoeniculus purpureus) v Gani v Zahodni Afriki" lahko uporabite v osebne in komercialne namene v skladu s pogoji kupljene Royalty-free licence. Slika je na voljo za prenos v visoki kakovosti z ločljivostjo do 4896x3264.

  • Država: Japonska
  • Lokacija: Zunaj
  • Usmerjenost slike: Vodoravno
  • Sezona: Jesen
  • Časi dneva: Dan
Depositphotos
  • O zalogi fotografij
  • Naši načrti in cene
  • Poslovne rešitve
  • Blog
  • Referenčni program
  • Partnerski program
  • API program
  • Prosta delovna mesta
  • Nove slike
  • Brezplačne slike
  • Registracija dobavitelja
  • Prodaja zaloge fotografij
  • angleščina
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Rusko
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Španščina (Mehika)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Portugalščina (brazilska)
  • Magyar
  • Ukrajinski
  • Bahasa Indonezija
  • ไทย
  • Norsk
  • Dansk
  • Suomi
Informacije
  • Pogosto zastavljena vprašanja
  • Vsi dokumenti
  • Ptica v letu - Foto revija
Stiki
    +7-495-283-98-24
  • Klepet v živo
  • Kontaktiraj nas
  • Mnenja o Depositphotos
Preberite nas
  • Facebook
  • Twitter
  • VK
Na voljo v Na voljo v

© 2009-2021. Corporation, ZDA. Vse pravice pridržane.

Pin
Send
Share
Send
Send