Ptičje družine

Pacifiški galeb (Larus pacificus) Opis

Pin
Send
Share
Send
Send


Znanstveno ime pacifiški galeb Larus pacificus je res velikanski galeb, ki izvira iz avstralskih obal. Med Carnarvonom na zahodu in Sydneyjem na vzhodu je razmeroma pogost, čeprav se je v nekaterih delih jugovzhoda spremenil v redkega zaradi tekmovalcev iz galeba alg, ki se je "predstavil" iz leta 1940 .

Dejstva o pacifiškem galebu

Precej večji od vedno prisotnega srebrnega galeba in nikjer ne tako pogosto, pacifiške galebe običajno vidimo same ali v parih, ki plujejo čez obalo, vztrajno patruljirajo nad prebodom vode ali (na splošno) pretirano povečajo vetrič za spuščanje školjk ali morskega ježka na skale.

Pacifiški galeb (Larus pacificus) je največji galeb v Avstraliji, razpon kril pa lahko presega 1,5 m in tehta več kot 1 kg. Kljun tega čoka je velik - in ima izjemne lastnosti te vrste (čeprav je merjenje precej diagnostično tudi v Avstraliji!)

Ta določena oseba se je vozikala v avtomobilskem parku ob plimovanju in v nasprotju z večino različnih bitij v tem prostoru posamezniki in kamere niso bili preveč naklonjeni.

Opis

Tihooceanski galebi so edini velikanski galebi, ki se razlikujejo, razen občasnega galeba. Velikost te vrste je lahko od 58 do 66 cm (23 do 26 palcev) in obsega od 137 do 157 cm (54 do 62 palcev) po celotnih krilih. [5] Običajno tehtajo od 900 do 1.180 g (1,98 do 2,60 lb).

Ta vrsta je praviloma bela, s temnimi krili in znova resnično debela (v primerjavi z različnimi vrstami galebov), zelo učinkovita, z rumenim računom z rdečimi konicami.

Imajo solne žleze, ki skozi nosnice izločajo slano vodo. Mlajše ptice so v celoti lisaste rjave in odraščajoče perje dosegajo le postopoma; do četrtega leta se mlajši pacifiški galeb običajno spremeni v motečega za informiranje, razen za odrasle.

Med dvema podvrstama nominirana japonska rasa raje zaščitene morske obale in zahodna rasa L. str. georgii ponavadi odkrijejo tudi na nepokritih obalah. Vsaka podvrsta gnezdi v parih ali prostih kolonijah na priobalnih otokih, na nepokritem mestu naredi skodelico trav in palic ter položi dve ali tri lisasto rjava jajca.

Na pogled:

Velikost: 58-65 cm
Razpon kril: 165-155 cm
Teža: 900-1180 gr

Življenjska doba: Kar 15 let

Opis:

Pacifiški galeb je velik galeb z zelo učinkovitim računom, ki je endemičen za Avstralijo.

Odrasla oseba ima črni zgornji del. Krila so črna s tankim belim zadnjim robom. Mantel je črn. Rep je bel s črnim podterminalnim pasom.

Spodnji del je čisto bel.

Glava je bela. Rumeni račun je zelo velik in ogromen, z vijolično konico. Oči so bele.
Noge in tkani prsti so rumeni ali oranžno rumeni.

Najdeni sta dve vrsti pacifiškega galeba:

Japonska dirka L.p. pacificus ima bele oči, račun pa je vijoličast.

Zahodna rasa L.p. georgii ima vijolične oči in račun z nepopolno vijolično konico.

Vsak spol je primerljiv.

Juvenil je natančno opažen temno rjave barve, vendar ima bel obraz. Bill je roza in črno konic. Oči so temne. Noge so rjavkaste.

Nezrela ima temnejša rjava krila. Belkasta postava je lisasta rjava. Ima rumen račun s črno konico.

Mlajši si želi približno štiri do pet let, da doseže polno perje za odrasle.
Pacifiški galeb je podoben galebu alg, ki je manjši in ima manjši račun.

Glas

Pacifiški galeb daje glasno "av-av" in prav tako izgovarja pridušeno "awk-awk".

Habitat

Pacifiški galeb je nekoliko zadušen od obale kot od oceanov. Običajno ga vidimo ob avtohtonih morskih obalah ali letenju na obali, ko poskušamo najti obroke. Pogosto obiskuje rečna ustja, zaščitene zalive ali pristanišča, vendar se izogiba človeškim območjem. Običajno ga opazimo na kmetijskih zemljiščih in smetiščih na obalnih območjih.

Razpon:

Pacifiški galeb je domač in živi v južni Avstraliji, povsem na južni in zahodni obali ter Tasmaniji. Na splošno ga lahko opazimo na vzhodni obali.

Gnezdi predvsem na Tasmaniji, na otokih Bass Strait in zahodno ob viktorijanskih obalah.

Vedenje:

Pacifiški galeb se ob obalah hrani z vodnimi nevretenčarji, ki plujejo po obali in poskušajo najti obroke.

Ta galeb praviloma zajema plen, podoben rakom ali morskim ježkom, in jih spusti na skale, da bi jih odprl. Spušča jih iz zraka na približno 10 do 15 metrov, medtem ko letijo.

Običajno ga vidimo samega ali v parih, ki leti ob obali, prekomerno nad robom vode. Pacifiški galeb je bolj sramežljiv od srebrnega galeba, ki je agresivna morska ptica.

Odraščanje pacifiškega galeba je sedeče, vendar se mlajši po razmnoževanju lahko razpršijo.

Let:

Pacifiški galeb redno hlebca okoli obale, pretirano drsi, medtem ko poskuša najti obroke. Med letom bomo videli opazne bele zadnje robove na krilih in njegov zagozden rep.

Reprdukcija:

Plemenska sezona se zgodi med septembrom in decembrom.

Ta vrsta gnezdi v parih ali v majhnih kolonijah, običajno na obalnih otokih. Gnezdo je na dnu, običajno skrito med rastlinjem ali kamenjem.

Odkrili bomo dve vrsti gnezd. Ker gre za strganje, plitki obup v tleh, navadno obložen z gramozom, ali pa plitve skodelico iz rastlinskih zalog, morskih alg in vejic ter na splošno perja. Gnezdo si ustvari vsaka odrasla oseba.

Feminine običajno odlaga 2, po možnosti tri lisasta jajca. Inkubacija traja približno 28 dni, delijo si jo vsak oče in mama, predvsem pa ženska. Moški oskrbuje z obroki in brani gnezdo.

Mlajšega hranijo vsak oče in mama.

Prehrana:

Pacifiški galeb se hrani predvsem z vodnimi nevretenčarji, podobnimi mehkužcem, lignji, raki, morskimi ježki in raznolikimi raki. Poleg tega uživa ribe, majhne morske ptice, jajčeca in gnezdilke ter tudi mrhovinjo.

Poglej si posnetek: Pacific Gull Feeding HD (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send