Ptičje družine

Rdečega vratu - Profil | Dejstva | Življenjska doba | Jajca

Pin
Send
Share
Send
Send


Rdeči vratovec, znanstveno ime Podiceps grisegena je selitveni vodni dušek, odkrit v zmernih predelih severne poloble. V tem članku bom razpravljal o življenjski dobi grenivke, zvoku, zimskem perju, zimi, slikah, otroku, dejstvih, dosegu, nedoraslih itd.

Profil rdečkastega podmitnjaka

Zimski življenjski prostor rdečkastega podkva je v bistvu omejen na mirne vode, tik mimo valov okrog oceanov, čeprav nekatere ptice lahko prezimijo na velikanskih jezerih.

Kot spletna mesta za razmnoževanje si Grebes izbere plitva naša telesa s sodobno vodo, enakovredno jezerom, močvirjem ali ribnikom.

Rdečega vratu je pozimi neopazna temno siva čoka.

V celotni gnezditveni dobi pridobi značilno rdeče perje, črno kapico in kontrastni bledo siv obraz, iz katerega izhaja njegova identiteta.

Poleg tega ima izpopolnjeno dvorjenje in širok spekter glasnih klicev.

Takoj ko se seznani, zgradi gnezdo iz vodnih posevkov na vrhu plavajoče vegetacije v plitkem jezeru ali stranišču.
Tako kot vsi nalezljivci je tudi Rdeči vrat učinkovit plavalec, zelo hiter potapljač in se na nevarnost odzove tako, da rahlo potopi kot leti.

Prsti na nogah so spet postavljeni na postavo, blizu repa, zaradi česar se dušilka ne znajde na kopnem.

Potaplja se za ribe ali pobira hrošče iz vegetacije; dodatno požira svoje osebno perje, verjetno za varovanje prebavnega sistema.

Ohranjenost dveh podvrst-P. g. grisegena, prisotna v Evropi in zahodni Aziji, in večja P. g. holboelii (prej Holbœll grebe), v Severni Ameriki in vzhodni Sibiriji - je ocenjen kot najmanj zaskrbljujoč, prebivalci po vsem svetu pa so stalni ali naraščajoči.

Rdečega vratu Opis

Rdeči vrat je podrepnik srednje velike velikosti, manjši od lepe grebenice Evrazije ter zahodne in Clarkove podkupnine Severne Amerike.

Dorasla nominirana evropska podvrsta je dolga 40-50 cm s skupnim razponom kril 77-85 cm (30-33 in) in tehta 692-925 g (24,4-32,6 oz).

Inmaging perje ima črno kapico, ki se razteza pod pozornostjo, zelo bledo siva lica in grlo, zarjavel rdeč vrat, spet temno siv in bok ter bel spodnji del.

Oči so temno rjave, dolg, koničast list je črn z rumeno podlago.
Zimsko perje rdečega vratu je bolj suho kot pri različnih grenivkah; temno siva kapica je precej manj začrtana in se zlije v siv obraz, bled polmesec, ki se zavije čez zadnji del obraza, je v nasprotju s preostalim delom vrha.

Vhod vratu je belkasto ali blago sive barve, zadnji vrat je temneje siv, rumena barva pa je precej manj očitna kot poleti.

Čeprav je rdečkast podmitnik nedvomno pri vzreji perja, je pozimi veliko manj značilen in ga bodo zamenjali s primerljivimi vrstami.

Večji je od slavonske (rogate) podkupnice, s sorazmerno večjo bankovco in sivim, nekoliko rahlim obrazom.

Pri merjenju je bližje evrazijskemu lepemu grebenu, vendar je ta vrsta daljše vratu, ima dodaten kontrastni vzorec glave in ves čas odkriva belo nad pozornostjo.
Spoli so po videzu primerljivi, čeprav so moška povprečja težja od ženskih. Piščanci imajo črtasto glavo in dojke, starejši nedorasli pa črtast obraz, razpršen črnast pokrovček, bledo rdeč vrat in močno rumeno na računu.
Podvrsta P. g. holboelii je večji od nominirane dirke s 43-56 cm (17-22 palcev), z razponom kril 61-88 cm (24-35 in) in težo 750-1.600 g (26-56 oz).

Perja so enaka kot nominirana dirka, čeprav je račun za odrasle zelo močno rumen.

Razlika v merjenju med spoloma je večja kot pri tej podvrsti kot pri P. g. grisegena.

Rdečega vratu leti s podaljšanim dolgim ​​vratom in velikanskimi prsti, ki se vlečejo za postavo, kar mu daje iztegnjen videz.

Primerjalno majhna krila so siva z belimi sekundarji in zelo hitro bijejo.

Njegov majhen prostor na krilih pomeni, da grebec ne more vzleteti s kopnega in želi daljši tek po vodi, da doseže želeno hitrost vzleta.

Kot vsi podivji je tudi rdečerat profesionalni plavalec; prste uporablja za pogon pod vodo in krmili z vrtenjem nog, saj je njegov rep preprosto prekrasen za ta cilj.
To je nedvomno ena izmed najbolj glasnih gnusov v obdobju razmnoževanja, vendar je, tako kot njeni družinski člani, preostanek leta v glavnem tiho.

Ima glasno, objokajoče ali zavijalno šovsko ime uooooh, ki ga dodeli en dušek ali par v duetu, ponoči ali čez dan in včasih iz naslovnice.

Med pevskimi srečanji med rivalskimi teritorialnimi pticami je bilo mogoče oddati tudi dolge sekvence s kar 60 zaporednimi notami.

Poleg tega je na voljo fantastično število klicanja, klepetanja, sikanja, rožljanja in klepetanja, z veliko različicami določene osebe.

Rdeči vratni morski pes

Neplodne ptice so zgoraj temno sive, spodaj bolj blede, z bledimi lici in stranicami vratu.

Plemenski odrasli imajo rjasto rdeče prsi in prednjo palubo, s smiselno črno kapico in ostro začrtanimi belimi lici. Nezrele so podobne odraslim osebam, ki ne gnezdijo, vendar je vzorec glave veliko manj razločen.

Porazdelitev in življenjski prostor

Plemensko odraščanje nominirane podvrste

Vzreja poteka v plitvih sladkovodnih jezerih, zalivih večjih jezer, močvirjih in različnih celinskih vodah, običajno v velikosti manj kot 3 ha in globoko manj kot 2 m.

Rdeči vratni morski grebec razkriva izbiro voda na gozdnatih območjih ali, bolj severno, v grmičasti tundri in daje prednost spletnim mestom s precejšnjo novonastalo vegetacijo, enakovredno trstiščem.

Najboljši gojitveni habitat so ribniki, ki imajo obilo obrokov in sestavljajo nasprotne potrebe.

Ameriške podvrste so veliko manj vezane na prekomerno gostoto vodnih rastlin in se običajno gojijo na dokaj odprtih jezerih.

Vse populacije so selitvene in pozimi predvsem na morju, pogosto v rečnih ustjih in zalivih, vendar so tipično v morju, kjer se ribe znotraj potapljanja nahajajo blizu plitvih bregov ali otokov.

Priljubljen življenjski prostor prehoda in prezimovanja je voda, nižja od 15 m (49 čevljev) globoko s peskom ali gramozom, razpršenim kamenjem in zaplatami morskih alg.

Skozi zimo se ptice običajno prehranjujejo same in se komaj mešajo v jate, vendar se lahko ob selitvi na prednostnih počivališčih zgodi več kot 2000 ljudi.

Migracije so pogosto ponoči, vendar se lahko zgodijo podnevi, zlasti kadar je nad vodo.

To je opazno jeseni na Velikih jezerih, ko lahko 18.000 ptic prečka raven belih rib na Vrhovnem jezeru; štejejo za kanadske rejce, ki se proti Atlantskemu oceanu zimo. Ta vzhodna pot je daljša od poti do Tihega oceana, vendar se izogiba Skalnatim goram.
Vzreja rdeče vratu se prekriva s slavonsko, medtem ko se slednja ponavadi premakne s spletnih strani, primernih za vsako.

Rdeči vrat ima raje celinsko zmerno lokalno vreme in je veliko manj donosen blizu obal ter v subarktičnih in vročinskih zmernih pasovih.

Pogosto je nižinski dušek, gnezdi pod 100 m (330 čevljev), čeprav je v Turčiji gnezdil na 1.800 m (5.900 čevljev).
Nominirane podvrste gnezdijo od južne Švedske in Danske od srednje in vzhodne Evrope od vzhoda do zahodne Sibirije, zime pa predvsem v Severnem in Baltskem morju, z manjšim številom znotraj Jadrana, Črnega morja, Kaspijskega morja, Sredozemlja in na celinskih jezerih.

P. g. holboelii gnezdi v Severni Ameriki na Aljaski, zahodni in osrednji Kanadi ter na severu ZDA vzhodno do Minnesote; v Aziji gnezdi v vzhodni Sibiriji od Kamčatke južno do Hokaida in zahodno do Mongolije.

Azijske ptice prezimijo na morju od Japonske do vzhodnokitajskega morja, ameriški rejci pa zimo v Tihem oceanu, predvsem od južne Aljaske do Britanske Kolumbije (z manjšim številom južno do Kalifornije) in znotraj Atlantika od Nove Fundlandije in Labradorja do Floride. Nekatere ptice ostanejo na Velikih jezerih, če so dovolj brez ledu.

Ta vrsta se v Afganistanu, Pakistanu in delih severne in zahodne Indije zgodi kot nenavaden zimski potepuh.

Vedenje: Vzreja in preživetje

Rdeči vratovi gnezdijo pogosto gnezdijo kot oddaljeni pari z več kot 50 m (160 čevljev) med sosednjimi gnezdi, čeprav se polkolonialno gnezdenje lahko zgodi na neprimernih spletnih mestih, saj vsak prostor po 20 parov brani linearno ozemlje.

Polkolonialna vzreja je izjemno pogosta na glavnih mestih, kar je enakovredno velikanskim plavajočim zastirkam rastlinja, ki niso povezane z obalo.

Takšna spletna mesta, zaščitena pred večino plenilcev in ogromna, ki zagotavljajo nekaj varnosti vetra in valov, imajo gnezdišča, ki gnezdijo veliko bližje kot rejci na obali, vse do 10 m (33 čevljev).

Pari, ki gnezdijo v teh kolonijah, dajejo večje jajčeca, ki se izvalijo prej v sezoni in vodijo do večje zalege.

Ozemlje je zaščiteno s številnimi grozečimi razstavami, skupaj s širjenjem kril, prepogibanjem in potiskanjem računov; pari, ki se razmnožujejo v kolonijah, so izjemno agresivni, veliko manj nagnjeni k neoviranemu odhodu iz gnezda in imajo večjo težnjo, da manevrirajo izven vidnega polja kolonije, ko se ne inkubirajo.

Vzreja je običajno v neopazni povezanosti z galebi ali različnimi kolonialnimi vodnimi pticami.
Monogamne parne sorte aprila ali Could pri selitvi ali na gojitveni vodi in začne se izredno glasen ritual dvorjenja.

Učinkovitost cvetočih vzrej vsebuje tresenje glave, razstavo "mačk" s spuščeno glavo, vzporedne drve v pokončnem položaju in medsebojne razstave neizkušenih plevelov, vrhunec pa je v plesu "pingvinov", skozi katerega člani para povečajo celotno postavo pokonci dojiti.
Tako kot vsi podmitniki tudi rdečokrznec gnezdi blizu vode, v katero bi lahko ušel, ker mesto nog, ki je spet daleč na postavi, preprečuje hitro gibanje po kopnem.

Običajno vzreja dodatna ležišča iz trstičja kot različne grebe.

Gnezdo je plavajoča platforma rastlinske snovi, zasidrane v potopljeno ali novonastalo vegetacijo, v vodi globoko 0,5-0,75 m (20-30 in) in z večino gnezda pod vodno črto.

Odlaganje jajčec poteka predvsem od sredine aprila do Coulda v Evropi in precej kasneje, od sredine Coulda do junija, v Severni Ameriki. Mati in oče bi lahko gnezdo zapustili za pomembne časovne intervale skozi noč, verjetno zato, da bi se izognili nočnim plenilcem.

Ni jasno, ali je to namenjeno samozaščiti ali zaščiti jajčec s preusmeritvijo pozornosti iz gnezda; zdi se, da sklopka ne prenaša te začasne opustitve, ne glede na motiv.

Rdeči vratni grebec odlaga 4 ali 5 (od enega do 9) dolgočasnih belih ali bledo modrih jajčec, katerih skupna širina je 3 cm, velika 5,1 cm in tehta približno 30,5 g (1,08 oz), od tega 10% lupine.

Mama in oče izmenično inkubirata jajčeca 21–33 dni, dokler se ne izvalijo predkocialni puhasti piščanci; takoj se spet povzpnejo na skrbnika, kraj, kjer preživijo večino svojega časa, dokler niso 10-17 dni zastareli.

Mati in oče bi lahko mlajšega hranili tudi 54 dni po pobegu in lahko letijo 50–70 dni.

Mati in oče ne posegata v hranjenje svojih piščancev, kadar jih kljub temu nosijo.

Kasneje za mladostne piščance skrbijo dlje in so agresivnejši do starejših potomcev.

To izenačuje nadaljnje preživetje vseh piščancev in spodbuja njihovo neodvisnost.

Zarod se lahko tudi razgradi, tako da vsak skrbnik nahrani le nekaj piščancev. To povpraševanje po hranjenju enakomerno porazdeli med materjo in očetom.
Po vzreji odrasli molijo perje in hitro ne letijo; migracija se začne takoj, ko se letalsko perje ponovno vzroji

Rdeči vratni morski pes je pogosto enoploden, čeprav lahko drugo leglo in ponovno gnezdenje po napačni sklopki podaljša gnezdenje do julija ali avgusta.

Razna plenilca bi lahko skupaj z rakunom v Severni Ameriki in mrhovinarsko vrano v Evropi uničila tudi jajca in ubila piščance. Ščuka lahko vzame plavalne piščance.

Običajno je za vsako odraslo do četrtega meseca kljub temu 0,65 mlajših ptic še vedno živih, čeprav smrtnost odraslih ni znana.

Rdeči vratovi se skušajo izogniti pticam roparicam s potapljanjem; med hranjenjem so običajni potopi krajši od 30 sekund, čeprav so potopi za pobeg zelo podaljšani.

Hranjenje rdečega vratu

Mati in oče hranijo piščance več tednov.

Na gnezdiščih se rdečkast greben prehranjuje predvsem z nevretenčarji skupaj z vodnimi hrošči odraslih in ličink, kar ustreza vodnim hroščem in ličinkam kačjih pastirjev, rakom in mehkužcem.

Ribe (enakovredne taljenju) bi lahko bile potrebne tudi regionalno ali sezonsko, zlasti za ameriško podvrsto, raki pa lahko predstavljajo kar 20% programa izgube teže grenivke.

Ptice, ki se razmnožujejo na obali, običajno hranijo lete do celinskih jezer ali obalnih območij.
Vodni plen dobimo s potapljanjem ali plavanjem po tleh s potopljenim vrhom, kopenske hrošče in njihove ličinke pa poberemo iz rastlinstva.

Črta, nagnjena navzdol od pozornosti do konice odprte spodnje čeljusti, bi se lahko uporabila tudi za opazovanje plena pred potapljanjem ali ko plavate pod vodo.

Pogrebec najverjetneje odpre svoj račun in se pokaže navzdol proti očesu proti svojemu cilju.

Evropski rejci, ki se morajo za ribe kosati z večjim velikim grebenom, jedo večji delež nevretenčarjev kot dolgočlane ameriške podvrste, čeprav vsaka rasa pozimi jedo predvsem ribe.

Ptice nominirane podvrste iz najsevernejših gnezditvenih populacij na Finskem in v Rusiji imajo mimo vrste velike grebenaste grenivke podaljšan in izjemno tanek račun od teh dodatnih jugov, kar odraža večji delež rib v programu hujšanja, ki je njihovo pomembno mesto. tekmovalec je odsoten.

Če je obrokov malo, lahko mati in oče zapustita neizležena jajčeca ali najmanjšim piščancem omogočita, da stradajo, čeprav se zdi, da slednja tehnika pri obrambi starejših piščancev ni okolju prijazna.
Tako kot različni ponirki tudi rdečkast podrep zaužije velikanske dele svojega osebnega perja, ki ostane v trebuhu čoka.

Odrasli ne smejo pogoltniti perja, predvsem med samoobdelavo, včasih pa ga hranijo mlajši, običajno v enem dnevu valjenja.

Ta peresa se hitro razgradijo v klobučasto amorfno maso.

Delovanje perja znotraj trebuha ni znano, čeprav je bilo priporočeno, da pomagajo pri zaščiti prebavnega trakta pred kostmi in različnimi težkimi, neprebavljivimi materiali.

Stoječe

Rdeči vratni podkupnik ima širok razpon, ocenjen na 1–10 milijonov kvadratnih kilometrov (0,4–3,8 milijona kvadratnih kilometrov) in ima 150 000–370 000 prebivalcev po vsem svetu, P. g. holboellii približno dvakrat toliko zaradi nominirane dirke.

Razvoj prebivalca ni bil kvantificiran, vendar se domneva, da ne izpolnjuje pragov za merilo upadanja prebivalca (upad več kot 30% v desetih letih ali treh generacijah) Rdečega seznama IUCN.

Zaradi teh vzrokov je vrsta ocenjena kot najmanj zaskrbljujoča.
Rdeči vrat je brez dvoma ena izmed vrst, za katere velja Poravnava o ohranjanju afriško-evrazijskih selitvenih vodnih ptic (AEWA).

Dogodki v naselju morajo imeti različne načine ohranjanja, ki so opisani v poglobljenem načrtu gibanja.

Načrt naj bi obravnaval ključne točke, enakovredne ohranjanju vrst in habitatov, upravljanju človekovih dejanj, analizi, usposabljanju in izvajanju.

Dejstva o rdeče vratu

Rdeči vratovi prezimujejo predvsem v severnem podnebju, vendar so potujoče ptice dosegle Bermude in Havajske otoke.

Leta 1989 so ptičarji organizirali pregled jesenske selitve na območju Whitefish v Michiganu na Superiorju.

Šokirani so bili, ko so ugotovili, da se je čez dan čez dan selila velika migracija rdečih vrat.

Večina znanstvenikov je domnevala, da se je ta vrsta ponoči selila kot številne različne vrste greberov.

Observatorij Whitefish Level Chicken Observatorij je v eni sezoni na svoji jezerski straži dokumentiral več kot 21.000 grozljivk z rdečim vratom.

Podobno kot različni podkupljivci tudi Rdeči vratojedci zaužijejo velikanske dele svojega osebnega perja. Trebuh ima dva različna sklopa (kroglice) perja in njegovo delovanje ni znano.

Ena špekulacija pomeni, da perje pomaga pri zaščiti prebavnega trakta pred kostmi in različnimi težkimi, neprebavljivimi materiali.

Rdeči vratni grebec dodatno hrani svoje perje mlajšim.

Rdeči vrat se ponoči seli po kopnem. Običajno se v velikanskih jatah seli čez vodo ali ob obale podnevi.

Najstarejši zabeleženi rdečegrli grebe je bil najmanj 11 let zastarel, ko je bil prisoten v Minnesoti, kar je enako mestu, kjer je bil zavezan.

Poglej si posnetek: Poach The Perfect Egg! Now Cook It (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send