Ptičje družine

Profil ptic severnega Fulmarja (Fulmarus glacialis)

Pin
Send
Share
Send
Send


Severni Fulmar, znanstveno ime Fulmarus glacialis, ali samo Fulmar ali včasih imenujejo arktični fulmar, je veliko število morskih ptic, prvotno najdenih v subarktičnih regijah severnega Atlantika in severnega Tihega oceana. Na južni polobli je bil postavljen natančen pogled, na jugu Nove Zelandije so videli eno ptico.

Severni Fulmar je na voljo v eni od dveh barvnih oblik: svetla, bela glava in telo, siva krila in rep ter temen, ki je podoben istemu sivemu anusu, vendar je fulmar pravzaprav družinski član Procellariidae, ki vključuje petrel in strižna voda.

Severni Fulmar in njegove sestrske vrste, južni Fulmar oz Fulmarus glacialis, so obstoječi član rodu Fulmarus.

Severni Fulmar ima posebne značilnosti. Najprej imajo nosne poti, pritrjene na zgornje lubje, imenovane naricorns.

Vendar so nosni cvetovi na albatrosih na strani menice, za razliko od celotnega reda s celotnim redom, ki ima nosnice na zgornjem računu. Računi Proceduraliforme se razlikujejo tudi po tem, da so razdeljeni na sedem do devet rožnatih plošč.

Ena od teh plošč tvori kapuco v zgornjem delu, imenovano maksilarni vagus. Proizvajajo želodčno olje iz voščenih estrov in trigliceridov, ki je shranjeno v proventrikulusu.

Lahko ga pršimo iz ust v zelo mladih letih kot obrambo pred plenilci in kot močan vir hrane za podgane in odrasle med dolgimi leti.

Ozdravil bo perje ptičjih plenilcev in lahko privede do njihove smrti. Nazadnje imajo solno žlezo, ki se nahaja nad nosnimi prehodi, ki pomagajo razlikovati njihova telesa, zaradi velike količine morske vode, ki jo trpijo. Ta žleza iz nosu sprosti visoko solno raztopino.

Opis

Severna fulmar ima krila od 102 do 112 cm (40-44 palcev) in dolžine 46 cm (18 palcev). Telesna masa se lahko giblje od 450 do 1.000 gramov (16 do 35 oz).

Ta vrsta je bledo rumena, gosta, siva in bela z belimi in modrimi nogami; Je pa svetlo in temno ali 'modro'.

V Tihem oceanu obstaja tudi vmesna oblika. Obstajajo določene ujemanja vseh oblik, na primer temnejše oblike tik nad temnim robom, vrh vseh teh kril pa ima bledo notranjo primarno. Tihi ocean ima debelejši rep od velikosti.

Tako kot druge patrulje je tudi njihova sposobnost gibanja severnega Fulmarja omejena, vendar so močnejši letaki, z bolj togim krilom kot ličnice, z ličnicami, ki se kažejo na vratu bika in imajo kratek trmast račun. To so dolgotrajne, 31-letna pričakovana življenjska doba ni nič nenavadnega.

Vedenje

Ti polnilci se bodo hranili tudi s kozicami, ribami, lignji, planktonom, meduzami in mrhovinjo. Med jedjo rib se potapljajo nekaj metrov globoko, da dobijo svoj plen.

Reja

Severni Fulmar se začne gojiti med šestimi in dvanajstimi leti. Oblikuje monopolne in dolgoročne parne obveznice. Na isto gnezdišče se vrača iz leta v leto.

Vzrejna sezona se začne maja; ženske pa imajo žleze, ki shranjujejo spermo in omogočajo, da tedni minejo med jajčeci. Njihovo gnezdo je obloženo z ostanki mehkega materiala na obali rastline na travi ali na tleh.

Ptice gnezdijo v velikih kolonijah, pred kratkim so začele gnezditi na strehah in zgradbah. V procesu gnezdenja sodelujeta oba spola.

Eno belo jajče, mm৪ mm × 9 mm (2,5 palca. 2,5 in) obeh spolov, oba spola prenašata 50 do 54 dni. Ultrazvočni piščanci se zaležejo 2 tedna in po 70 do 75 dneh popolnoma uničijo.

Spet sta vključena oba spola. V tem času so starši nočni in ne bodo aktivni niti v dobro osvetljeni noči.

Shrani

Ocenjuje se, da ima severni Fulmar od 15.000.000 do 30.000.000 zrelih posameznikov, ki zavzemajo 28.400.000 km 2 (11.000.000 kvadratnih milj), njihovo prebivalstvo v Severni Ameriki pa narašča, zato je na seznamu IUCN uvrščen vsaj kot koncert.

Obseg te vrste se je v zadnjem stoletju močno povečal zaradi razpoložljivosti ribolova s ​​komercialne flote, vendar lahko manj hrane in podnebnih sprememb iz teh virov privede do dogovora. Rast prebivalstva je bila še posebej pomembna na Britanskih otokih.

Poglej si posnetek: So poor lori baby poison, Little lori vomit so much, Look very pity lori, Where is my mum (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send