Ptičje družine

Profil dvojnega grebenastega kormorana (Phalacrocorax auritus)

Pin
Send
Share
Send
Send


Dvokrbi kormoran, znanstveno ime Phalacrocorax auritus je član družine morskih ptic kormoranov. V tem članku bomo razpravljali o dvokrilnem kormoranu ali dvoprsnem kormoranu, znanstveno ime, dejstva, prehrana, življenjski prostor, letenje, Združeno kraljestvo, obseg, velikost itd.

Profil dvojnega grebena (Phalacrocorax auritus)

Njegov življenjski prostor je poleg obalnih območij blizu rek in jezer in je razširjen po celotni Severni Ameriki, od Aleutskih otokov na Aljaski do Floride in Mehike.

Velikost 70-90 cm (28-35 in), Phalacrocorax auritus je povsem črna kokoš, ki v gnezditveni sezoni kaže na dvojni greben črno-belega perja. Ima goli madež oranžno rumenih obraznih por in kože. Priznanih je 5 podvrst.

Dvokrbi kormoran ali dvoprsni kormoran predvsem jedo ribe in lovi s plavanjem in potapljanjem. Njegova peresa, tako kot vsa kormorana, ne bodo nepremočljiva in po preživljanju časa v vodi bi morala preživeti nekaj časa, da se posušijo.

Takoj ko je ogroženo z DDT, se je število te kokoši v zadnjem času znatno povečalo.

Opis

Dvokrbi kormoran ali dvoprsni kormoran je grozljiva, stabilna, prazgodovinsko naravna, težko odkoščena ribiška kokoš mat-črne barve z rumeno-oranžnimi porami in kožo na obrazu.

Ker želi biti kot mešanica gobca in gosi, je sorodnik kokoši in freze in je običajno viden blizu nedavne in slane vode po celotni Severni Ameriki, morda najbolj opazen, ko stoji na pristaniščih, skalnatih otokih ali oznakah kanalov, sušenje razprtih kril. Te ptice so strokovnjaki za potapljanje majhnih rib.
Dvokrbi kormoran je velika vodna ptica z napihnjeno postavo, dolgim ​​vratom, srednje velikim repom, mrežnimi prsti na nogah in srednje velikimi kljukicami.

Ima velikost postave med 70-90 cm (28-35 in), razpon kril pa med 114-123 cm (45-48 in). Dvokrbi kormorani tehtajo med 1,2-2,5 kg (2,6-5,5 lb). Ženske in moški ne kažejo spolnega dimorfizma.
Ta vrsta ima temno obarvano perje z golimi nadrealističnimi porami in kožo ter gularnimi pormi in rumeno ali oranžno kožo.

Odrasla plemenska perja bo verjetno v glavnem črna, pri čemer so pokrovi temno sivkasti v smeri sredine.

Poročni grebeni, za katere je vrsta znana, so beli, črni ali mešanica 2. Ti so nameščeni tik nad očmi, gole pore in koža na obrazu plemenske odrasle pa oranžne.

Nerazmnožujoči odrasli bodo brez grebenov in imajo dodatne rumenkaste pore in kožo po obrazu. Račun za odrasle je temno obarvan.

Dvokrbi kormoran bi bil po videzu lahko zelo primerljiv z večjim lepim kormoranom, ki ima zelo omejeno razširjenost v Severni Ameriki, predvsem v kanadskih pomorskih provincah; dejansko pa bi ga lahko ločili z dodatnim rumenim na grlu in na računu.
Perje nedoraslih dvokrtastih kormoranov je izredno temno sive ali rjavkaste barve. Spodnji del mladoletnika je lažji od spet z bledim grlom in dojkami, ki se potemnijo v smeri trebuha.

S staranjem kokoši se bo perje temnejše. Račun mladoletnika bo verjetno oranžen ali rumenkast.

Porazdelitev in življenjski prostor

Dvokrbi kormorani se pogosto pojavljajo po vsej Severni Ameriki, razmnožujejo se regionalno ob vseh obalah, poleg tega pa tudi na Floridi v središču celine ter ob morski poti sv. Lovrenca, Nicejskih jezerih in v Mehiki, na Bahamih, v Belizeju. in Kuba.

Kormorani pogosto prezimijo ob obali Tihega oceana od Aljaske do Mehike ter ob obalah Atlantika in zaliva od Belizeja do Severne Karoline, poleg tega pa tudi v notranjosti na območjih brez ledu ob jezerih in ogromnih rekah.

Naseljujejo različne morske in vodne habitate. Želijo si vode za hranjenje in gredo v bližini, primerljivo s skalami, peščenimi gredami, grmičevjem, blazinicami, brodolomi, žicami ali pristanišči, kjer se bodo sprostili in se čez dan izsušili.

Dvokrbi kormoran Navade

Dvokrbi kormoran plava nizko v vodi, ponavadi le z zagledanim vratom in glavo ter se potopi s tal.

Prst uporablja za pogon in je pripravljen za potop do globine 1,5-7,5 m (Four ft 11 in-24 ft 7 in) za 30-70 sekund.

Po potapljanju preživi dolga obdobja stoječ z iztegnjenimi krili, da se posušijo, saj niso popolnoma vodotesni.

Ta vrsta leti nizko nad vodo, njen račun pa je nagnjen komaj navzgor, kar kolonijo na splošno pušča v dolgih enojnih vrstah.

Dvokrbi kormoran Navade in način življenja

Dvokrbi kormorani so dnevne ptice. So zelo družabni in bi lahko bili prisotni v velikih in majhnih skupinah na gojiščih, pozimi pa se običajno hranijo v velikih jatah. Vzrejajo se v kolonijah in migrirajo v ogromne ekipe.

Ta vrsta se tekom dneva hrani in potaplja ribe 30-70 sekund, globoko 1,5-7,5 m (Four ft 11 in-24 ft 7 in). Po potopu ptice zelo dolgo stojijo z iztegnjenimi krili, da se posušijo, saj niso popolnoma vodotesne.

Dvokrbi kormorani plavajo nizko po vodi, ponavadi preprosto, razstavljajo glavo in vrat in se potapljajo iz vodnega dna.

Njihovi prsti se uporabljajo za njihov pogon. Letijo nizko nad vodo, njihov račun je komaj nagnjen navzgor, običajno iz kolonije odleti v dolgotrajni vrstici z enim dosjejem.

Uporabljajo telesne oddaje in klice, da bi govorili med seboj, pri čemer uporabljajo svoje omejene različice, ki zahtevajo zanesljive socialne razmere, vendar pogosto tiho.

Program hujšanja

Obroke je bilo mogoče najti v morju, sladkovodnih jezerih in rekah. Tako kot vsi kormorani, se tudi dvokolesni potaplja, da bi poiskal svoj plen.

Pretežno jedo ribe, navadno pa bo jedel dvoživke in rake. Ribe lovijo s potapljanjem pod vodo.

Uživali bi lahko tudi manjše ribe, medtem ko je perutnina še vedno pod tlemi, vendar večji plen običajno pade na tla prej, kot bi ga pojedli.

Dvokrbi kormorani so za ribogojce še posebej premišljeni škodljivci zaradi intenzivnega plenjenja na ribnikih, ki bi kmetom lahko povzročili 1000 dolarjev {dolarjev}.

Kormorani regurgitirajo pelete, ki vsebujejo neprebavljene elemente obrokov, primerljive s kostmi. Biologi bi lahko te pelete razkosali kot način, da odkrijejo, kaj so ptice jedle.

Naloge parjenja

Dvokrbi kormorani so monogamni. To pomeni, da se samci parijo z enim samcem, samice pa z enim samcem.

Kolonije, v katerih se redijo, lahko štejejo do tri tisoč parov. Samci izberejo spletno mesto za gnezdenje, nato promovirajo žensko, ki stoji, da izvede "predstavo z mahanjem s krili", ki označuje svetle pore in kožo na vrhu in vratu.

Moški lahko sodeluje tudi v izpopolnjenih dvorjevalnih plesih, skupaj s plesom v vodi, kjer žensko predstavi z gnezdilnimi materiali.

Te ptice takoj obranijo majhno območje okoli svojega gnezda, ki je v celoti manjše od enega metra. Vzreja poteka od dvokritih kormoranov, ki so monogamni.

To pomeni, da se samci parijo z enim samcem, samice pa z enim samcem. Kolonije, v katerih se redijo, lahko štejejo do tri tisoč parov.

Samci izberejo spletno mesto za gnezdenje, nato promovirajo žensko, ki stoji, da izvede "predstavo z mahanjem s krili", ki označuje svetle pore in kožo na vrhu in vratu.

Moški lahko sodeluje tudi v izpopolnjenih dvorjevalnih plesih, skupaj s plesom v vodi, kjer žensko predstavi z gnezdilnimi materiali.

Te ptice takoj obranijo majhno območje okoli svojega gnezda, ki je v celoti manjše od enega metra. Vzreja poteka od aprila do avgusta, najvišja pa je od Might do julija.

Par deluje skupaj, da obnovi prejšnje gnezdo ali zgradi povsem novo na dnu ali na splošno v drevesu. Odloži se od 1 do 7 bledo modrikasto kredenih jajčec (pogosto 4).

Mati in oče inkubirata jajčeca, ki se lahko izležejo eno za drugim v 25 do 28 dneh. Ko se izležejo, so piščanci mirni, vsaka mati in oče pazijo nanje. Gnezdo začnejo odhajati pri starosti treh do štirih tednov.

Leteli bodo približno 6 tednov in se bodo sposobni potapljati, ko bodo predhodno 6 do 7 tednov. Piščanci so popolnoma nepristranski pri 10 tednih prej in se razmnožujejo takoj, ko so stari 2 leti prej.

Par deluje skupaj, da obnovi prejšnje gnezdo ali zgradi povsem novo na dnu ali na splošno v drevesu. Odloži se od 1 do 7 bledo modrikasto kredenih jajčec (pogosto 4).

Mati in oče inkubirata jajčeca, ki se lahko izležejo eno za drugo v 25 do 28 dneh. Ko se izležejo, so piščanci mirni, vsaka mati in oče pazijo nanje.

Gnezdo začnejo odhajati pri starosti treh do štirih tednov. Leteli bodo približno 6 tednov in se bodo sposobni potapljati, ko bodo predhodno 6 do 7 tednov.

Piščanci so popolnoma nepristranski pri 10 tednih prej in se razmnožujejo takoj, ko so stari 2 leti prej.

Reja

Vzreja se dogaja na obalnih območjih, poleg tega pa v bližini celinskih rek in jezer. Gnezda palic gradijo v grmovju, na robovih pečine ali na dnu na ustreznih otokih.

So družabne ptice, ki so pogosto prisotne v kolonijah, običajno z različnimi vodnimi pticami, in imajo globoko grleno grgravo ime.

Prebivalstvo

Grožnje prebivalcev

Te ptice so poleg razlitja maščob nagnjene k zastrupitvam s pesticidi in različnimi onesnaževali.

Običajno jih ubijejo ali poškodujejo, ko jih ujamejo ribe, vlečne mreže, zabodne mreže in pasti za jastoge. Poleg tega so zelo nagnjeni k motnjam, medtem ko gnezdijo.

Odrasli gnezdo gredo brez strahu, ko jih motijo, puščajo piščance in jajca odprta, da jih lahko pojedo galebi in dodatni plenilci ter tvegajo pregrevanje na soncu.

Količina prebivalstva

V skladu s koristnim virom What Hen je celotna meritev dvoperastega kormorana celotnega prebivalca od 1.100.000 do 2.200.000 ljudi.

V skladu s koristnim virom All About Birds ima celinski prebivalci več kot 740 000 plemenskih ptic.

Splošno, trenutno so dvokrpi kormorani na seznamu IUCN Pink uvrščeni med najmanjše pomisleke (LC) in njihovo število je trenutno

Poglej si posnetek: CORMORANTS vs ROACH (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send