Ptičje družine

Dejstva in identifikacija parakeet Auklet

Pin
Send
Share
Send
Send


Paprika ima široko paleto vseh aljaških škržatov, vendar nima enake velikosti živine kot druge v morju ali plemenskih kolonijah. Kratek kopanje in potapljanje morskih ptic, Bearings Sea in južno obalno Aljasko poletje.

Običajno teče v parih ali majhnih skupinah. Parakeet auklet je majhna, intenzivna morska ptica, visoka približno devet do deset centimetrov. Na glavi in ​​hrbtu ima temno črno pero, bel vrat in prsni koš ter belo telo.

Paprika (Athiya socitakula) je majhna morska ptica v severnem Tihem oceanu. Auklets parakeet naj bi postavili na rod Cycloarhynchus, najnovejše primerke in genske dokaze pa na rod Athias, tako da je tesno povezan z grebenicami in vsaj z ovulami.

Ukvarja se z borealnimi vodami Aljaske, Kamčatke in Sibirije. Gnezdi na strmih, opalovih in balvanskih poljih obalnega otoka, pozimi pa se pomika proti jugu.

Opis

Paprika je kratka oranžna založnica z majhno (23 cm) stenico, ki ptico spodbuja, da izrazi svoj intriganten izraz. Perje ptice je na vrhu temno in spodaj belo. Z enim belim perjem, projiciranim nazaj iz oči. Med plemenskim in zimskim perjem je majhna razlika.

Paprika je izredno glasna vrsta v domačem življenjskem okolju, jo pokliče, ko pride v gnezdo, in jo duet ob prihodu svojega partnerja. Dosledno ga imenujemo čiščenje ušesa (kot oscilator kazeina in njegova učinkovitost ni znana, vendar je lahko povezana z zaščito rova ​​pred vsiljivci in krepitvijo vezi s partnerjem.

Vedenje in razmnoževanje

Paradižnik je v svojih plemenskih kolonijah izjemno družaben.

Sezona hranjenja tujih osmerokotnikov se spreminja, pri čemer gnezditvena doba zavzema večino majhnih planktonskih rakov, kot so evfusidi, copepodi in amfipodi. Nedavne raziskave kažejo, da je na nekaterih območjih nagnjena tudi k meduzam. Pogosto se hrani na precejšnji razdalji od kolonije in potone do 30 metrov, da doseže svoj plen.

Reja se začne aprila in maja v kolonijah, ki jih pogosto delijo z drugimi vrstami Auk. Ta par odnese jajčece, ki traja le mesec dni, piščanca hranimo 4-krat približno 35 dni. Piščanec ponoči pobegne in sam leti do morja.

Status in ohranitev

Kljub temu, da podvozje parakeetov ne velja za grožnjo, v severnem Tihem oceanu obstaja več kot milijon ljudi. Domneva se, da v zadnjem času ni upadala, lahko pa bi jo v prihodnosti ogrožali plenilci in razlitja nafte.

Poglej si posnetek: TOP 10 MOST UNDERRATED PARROTS. Great Parrots for A Beginner (Februar 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send