Ptičje družine

Dejavnik glaukastokrilati (Larus glaucescens)

Pin
Send
Share
Send
Send


Glaukastokrilati galeb, znanstveno ime Larus glaucescens je bela, beloglava velika morska ptica iz imena rodu je latinsko Larus.

Stara grščina, specifični glucensini za "glukus" iz glukoze, je nova latinščina. Angleški "glucus" se nanaša na modro zeleno ali sivo barvo.

Področje uporabe in življenjska doba

Glaukastega krilata galeba redko najdemo daleč od morja. Živi na obali Washingtona ob zahodni obali Aljaske.

Glaukokrili galeb se goji tudi na severozahodni obali Aljaske, poleti in na ruskem Daljnem vzhodu.

Pozimi jih najdemo v Kaliforniji, Oregonu, Baja California, Baja California Sur in na obali Sonore.

Glaukasti krilati galeb se pogosto sintetizira z zahodnim licem, kar povzroči težave z zaznavanjem, zlasti v območju zvoka posnetkov.

Ta glaukastokrilata galeba se redno razmnožuje z aljaškimi galebi. Obe hibridni kombinaciji sta analogni Thayerjevim licem.

Glaukasti krilati galebi naj bi trajali približno 15 let, nekateri pa so kronični; Na primer, ptica v Britanski Kolumbiji je živela več kot 21 let.

V ameriški zvezni državi Washington je živel vsaj 22 let, 9 mesecev za ptico iz Britanske Kolumbije, čeprav je rekord dolgoživosti več kot 37 let. Več.

Glaukasti krilati galeb je zelo zahodno nejasen v zahodni palearktični regiji, Maroku, na Kanarskih otokih in nazadnje zabeležen z Irske februarja in 26. marca 2016.

V Veliki Britaniji je bil zabeležen tudi v letih 2006/217 in 23 / pozimi. Zapis je bil 20./26. V Clevelandovem Salthalm Pool in privabil na stotine Twitterjev.

Opis

Ta glaukasto-krilati galeb je zelo velik z veliko ptico, slediščem, s površino, podobno površini zahodnega galeba, ki je z njo verjetno genetsko povezan.

Glaukasti krilati galeb meri 50-68 cm (20-227 palcev) v dolžino in 120-150 cm (47-59 palcev) v razponu kril, s fizično maso 730-11.690 gramov (1,61-3,73 funtov). V povprečju tehta 1.010 gramov.

V standardnih meritvah je krilna vrvica galeba s krilato krilo 39,2 do 48 cm (15,4 do 18,9 palca), račun 4,6 do 6,4 cm (1,8 do 2,5 palca) in tarzus 5,8 do 7,8 cm (2,3). Na 3,1 palca) je.

Glaukastokrili galeb ima belo glavo, vrat, prsi in trebuh, bel rep in biserno siva krila ter hrbet.

Robovi njegovih kril so bele konice. Noge so rožnate, lica pa rumene barve z rdečo subterminalno piko (kraj ob koncu gredice, ki zapira skrinje, ki spodbujajo redno hranjenje).

Čelo Glavkastokrilatega galeba je nekoliko ravno. Pozimi se glava in dremež pojavita v temi in epicenter postane temen.

Mladi galeb s krilatimi krilati je črn ali rjav s črnimi lisami in traja štiri leta, da doseže stopinje odraslih.

Pogosti veliki galebi na pacifiškem severozahodu, Glaukirani krilati galebi pogosto hibridizirajo z drugimi galebi in pogosto kažejo vmesne lastnosti perja.

V neplodni sezoni imajo odrasli Glauous-krilati galebi močno sivkasto modro barvo (hrbet in krila), bel rep in belo glavo rjavo.

Račun galeba Glaukastega krila je prevelik. Krila so siva ali sivo-črna, niso tako globoka kot številne cvetne vrste.

Spodnje perilo je belo z modro-sivim trakom. Noge so rožnate, lica pa rumena z rdečimi lisami.

Oči Glavkastokrilatega galeba so temno rjave ali redko rumene. Med sezono razmnoževanja je glava čisto bela, vek pa roza v obroču.

Tako kot druga velika lica v Washingtonu je tudi Glaukozolti krilat "štiriletni cvet", ki lahko odraste v štirih letih, da odrasla oseba doseže perje.

Najstnik je rjav s temnimi očmi in mehka. Ta čreda se eno leto za drugim prilagaja in sprejema značilnosti odraslega galeba s krilatimi krilati.

Odkrivanje teh napak je lahko zmedeno, zato so napredni terenski vodniki in izkušena podpora opazovalcev izjemno koristni za hibridne opise in odkrivanje napak.

Habitat

V zalivu in na templjih ter na plažah in skalnatih obalah pogosto opazimo bleščeče krilate galebe.

Pogosto jih pustijo v sladkovodnih jezerih, kmetijskih poljih, mestih in smeti na obalnih območjih. Včasih jih zelo dobro vidimo na obalnih območjih, kar zadeva kopno, v notranjosti pa so manj vidni.

Gnezditveni habitat galeba s krilatimi krili je pretežno nizek, na ravnih otokih, s plastmi peska, skalnatega ali prodnatega.

Strehe mestne stavbe ob Paget Soundu so bile uporabljene tudi kot gnezdilnice.

V Puget Soundu so gnezda običajno v človeško spremenjenih habitatih, medtem ko so obalna gnezda običajno v naravnih okoljih.

Vedenje

Galebi z različnimi vrstami bleščečih kril se pasejo med hojo, letenjem ali plavanjem.

Tako kot druge velike krogle so tudi školjke pustili na skalah in drugih trdih površinah od samega vrha, da so jih razpokali.

Glauki krilati galeb krade hrano drugim morskim pticam in lovi majhne ptice, zlasti v bližini.

Izredno pustolovski se bodo približali mizam za piknike in drugim območjem, ki jih zaseda človek, in iskali odstranjevanje odpadkov in razdeljevanje.

Prehrana

Vsejedje, galeb s krilatimi krilati, lahko poje večino vsega, toda predmeti, ki se najpogosteje vbrizgajo, vključujejo ribe in druge morske živali, majhne ptice, jajca, majhne sesalce, ostanke, raztresene po mokriščih, in odlagališča, kanalizacijske rezervoarje, koše za smeti in parkirišča veliko. vključujejo.

Od ptic

Glaukasti krilati galebi se redijo izključno na obali Washingtona (in redkeje jih vidimo v vzhodnem Washingtonu), ki običajno preživijo več gnezditvenih sezon.

Gnezdo galeba s krilatimi krilati je običajno v koloniji in ptice se najprej razmnožujejo pri štirih letih. Gnezdo je običajno na tleh.

Mesto je bilo očiščeno, postavljen je obroč rastlin in bližnjih naplavin.

Včasih se zažene več kot eno gnezdo, vendar je samo eno popolno in uporabljeno. Oba starša približno štiri tedne valijo 2-3 jajčeca.

Novorojenčev glakastokrilati galeb je pokrit spodaj in gnezdo zapusti dva dni kasneje, čeprav ostane blizu gnezda.

Oba starša nahranita otroka, ki prvi začne leteti pri starosti 5-7 tednov in kolonijo zapusti približno dva tedna kasneje.

Sijajna krila, mladoletna

Poleti se Glaukasti krilati galeb veže na desno lice in vsak par rodi dva ali tri piščance, ki se igrajo šest tednov.

Glaukasti krilati galeb daje obali hrano, mrtvo ali ranljivo za mrtve živali, ribe, ostrige in ostanke.

V urbanih območjih je galeb s krilatimi krilati dobro znan po tem, da ljudem jemlje hrano in odpira nevarne vreče za smeti v iskanju živalske hrane. Njen krik je "nizka raven" kak-kak-kak ali "vau" ali več zvokov na visoki ravni.

Priseljenski status

V Washingtonu so bleščavi krilati galebi prisotni skozi vse leto, čeprav se po vzrejni sezoni mlade ptice širijo dlje kot starejše ptice.

Nekatere pasme Britanske Kolumbije in Aljaske so pozimi razširjene na jug vzdolž obale.

Stanje ohranjenosti

Grm z glukoznimi krili je najbolj razširjen in najbolj razširjen galeb v Washingtonu. Je kompleksen del sorodnih vrst galebov, ki se zlahka križajo.

Zahodni galebi, glaukasti krilati galebi, ledeni pasovi in ​​sledovi galebi so bili hibridizirani z galebom Glaukokrilatim galebom, zaradi česar je težko določiti populacijo posameznih vrst.

V Washingtonu se galebi s krilatimi krilati pogosto sintetizirajo z zahodnimi galebi, oba pa imajo v izračunu populacije v čisti obliki in tudi hibrid. Leta 1989 je bila populacija ocenjena na približno 37.000 ptic.

Prebivalstvo mesta je v zadnjih nekaj desetletjih stalno naraščalo. Velik del te rasti je bil pripisan razpoložljivosti smeti in ribjih odpadkov.

To povečanje populacije glaukastih krilatih galebov lahko zatre številne druge populacije morskih ptic, na katere plenijo galebovi z glukoznimi krili.

To vprašanje je treba dodatno preučiti in bo morda v prihodnosti zahtevalo upravljanje tega galeba.

Poglej si posnetek: An eye for Iceland and Glaucous Gulls (Februar 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send