Ptičje družine

Navadna ptica morski pes - dejstva | Opis | Prehrana

Pin
Send
Share
Send
Send


Skupni morski pes, znanstveno ime Alcedo atthis, imenovan tudi evroazijski morski ribič in rečni zimorovec, je majhen zimski ribič s sedmimi podvrstmi, priznanimi znotraj njegove obsežne razširjenosti po Evraziji in Severni Afriki.

O navadnem zimmerju

Prebiva v številnih različnih območjih, vendar se seli iz območij, kjer pozimi zmrznejo reke. V tem članku bom razpravljal o običajnih dejstvih, merilcih, habitatih, znanstvenih imenih, pticah, Veliki Britaniji, Singapurju, Indiji, prehrani, območju razširjenosti itd.
Navadni morski pes je med bistveno najbolj pisanimi pticami in ima čudovito razumno perje, čeprav je ne glede na njegove izredne barve na splošno težko videti, kdaj je v bleščeči senci, pa tudi njegove barve med letom niso preveč očitne.

Poleg tega njegova sramežljiva narava pomeni, da je običajno ne vidimo. Njen zgornji del je briljantno modre barve, spodnji del pa bogato kostanjevo rdeč.

Ženske in moški so običajno v sorodu, vendar imajo samice račun s škrlatno podlago, moški pa popolnoma črn. Mladi so po videzu sorodni, imajo pa bolj dolgočasno, bolj zeleno perje.
Ta ptica v velikosti vrabca ima vsakdanji kratkorepi profil z veliko glavo; ima modri zgornji del, oranžni spodnji del in podaljšan račun.

Prehranjuje se predvsem z ribami, ulovljenimi s potapljanjem, in ima še posebej vidne raznolikosti, da lahko plen vidi pod vodo. Sijoča ​​bela jajčeca se položijo v gnezdo na koncu jame na rečnem bregu.

Skupna distribucija zimzela

Skupni morski pes se dogaja po vsej Evropi in v Aziji do vzhoda do Japonske in južno od Sahare v Afriki.

Navadni zimski ribiči živijo leto na jugu, medtem ko severne populacije pozimi letijo proti jugu stran od ledene vode. Prisotni so v mokriščih in na obalah potokov, ribnikov in jezer.

Znano je, da lovijo plen iz slane vode, zlasti pozimi, ko so naša vodna telesa običajno zamrznjena.
Pogosti morski pes je razširjen po Evropi, Aziji in Severni Afriki, predvsem južno od 60 ° S.

To je pogosta plemenska vrsta v večini svojih ogromnih evroazijskih različic, vendar je v severni Afriki predvsem zimska stranka, čeprav je redka gojitvena prebivalka v obalnem Maroku in Tuniziji.

V zmernih območjih ta morski pes naseljuje bistre, počasi tekoče potoke in reke ter jezera z dobro vegetacijskimi bregovi.

Pogosto obiskuje grmičevje in grmičevje s previsnimi vejami v bližini plitve odprte vode, skozi katero lovi.

Pozimi je zelo obalno, običajno se hrani v izlivih ali pristaniščih in ob skalnatih morskih obalah. Tropske populacije odkrivajo počasi tekoče reke, potoki mangrov in močvirja.
Navadni zimovi so bistveni člani ekosistemov in dobri kazalci dobrega počutja sladkovodnih skupin.

Najboljša gostota plemenskih ptic je prisotna v habitatih s čisto vodo, ki omogoča optimalno vidljivost plena, in grmov ali grmovnic na bregovih.

Ti habitati imajo poleg tega tudi najbolj kakovostno vodo, zato prisotnost tega duška potrjuje običajno vodo.

Ukrepi za izboljšanje vodnega toka lahko motijo ​​ta življenjski prostor, zlasti nadomestitev čistih brežin s sintetičnim zadrževanjem izjemno zmanjša populacije rib, dvoživk in vodnih plazilcev, obvodne ptice pa so napačno postavljene.

Morda bo toleriral zanesljivo diplomo o urbanizaciji, če bo voda ostala čista.
Ta vrsta prebiva na območjih, kjer je lokalno vreme celo leto nežno, vendar bi se morale pozimi seliti po območjih z razširjenimi ledišči.

Večina ptic prezimi v južnih delih vzreje, vendar manjše število prečka Sredozemlje v Afriko ali potuje čez gore Malezije v jugovzhodno Azijo.

Kingfisherji se selijo predvsem zvečer, nekaj sibirskih rejcev pa mora prepotovati najmanj 3000 km (1900 mi) med spletnimi mesti za vzrejo in prezimovališči.

Skupni merilnik Opis

Ta vrsta ima vsakodnevno kratkorepo, gluhastega telesa, velike glave in dolgoplavca.

Odrasel moški zahodnoevropske podvrste, A. a. ispida ima zeleno-modri zgornji del s spet bledo modro-modro barvo, rdečkast obliž ob podstavku in rumen ušesni obliž.

Ima zeleno-modro črto na vratu, bel vroč vrat in grlo, ruševje spodnjega dela in črn račun z nekaj škrlatne barve na dnu.

Noge in noge so sijoče rdeče. Dolg je približno 16 centimetrov (6. Tri v) z razponom kril 25 cm in tehta 34-46 gramov (1,2-1,6 oz).

Ženska je po videzu enaka moškemu, poleg tega je njena spodnja čeljust oranžno rdeča s črno konico.

Mladoletnik je tako kot odrasel, vendar z bolj dolgočasnimi in bolj zelenimi zgornjimi deli ter bledejšimi spodnjicami.

Njegov račun je črn, noge pa so sprva tudi črne. Perje se stopi korak za korakom med julijem in novembrom, pri čemer glavno letalsko perje traja 90–100 dni, da se stopi in ponovno zraste. Nekateri, ki pozno moltajo, se lahko povesijo v hladnem zimskem podnebju.
Let kraljevca je hiter, neposreden in običajno nizko nad vodo. Kratka, zaobljena krila se hitro zavijijo in čok, ki odleti, spet pokaže električno modro "bliskavico".
V severni Afriki, Evropi in Aziji severno od Himalaje je to majhen modri morski pes. V južni in jugovzhodni Aziji ga lahko zamenjamo s šestimi različnimi majhnimi modro-rušnatimi morskimi dlanci, vendar ga ruševi ušesni obliži ločijo od vseh, čeprav nedoraslih modro ušesnih morskih ribičev; podatki o vzorcu vrha bi lahko bili tudi bistveni za razlikovanje med dvema vrstama, kjer se vsak zgodi.
Pogosti morski pes nima sledi. Ime leta je kratek, oster piščal, ki se ponovi dvakrat ali trikrat. Tesnobne ptice oddajajo ostro, skrčeno in gnezdilce, ki se imenujejo obroki s hrupnim hrupom.

Prehrana skupnega zimzela

Navadni morski pes je mesojed (ribičar) in je predvsem ribe in majhne rake, podobne kozicam in rakom. Poleg tega lovi napake v letu.

Navade in način življenja

Kot pri vseh merilcih je tudi ta lahko zelo teritorialna, predvsem zaradi tega, ker mora vsak dan pojesti približno 60% svoje telesne teže.

Svoje ozemlje branijo celo do svojih zakoncev in potomcev. Ljudje so v samo 12 mesecih osamljeni, kopajo v težki plašči poleg svojega najljubšega mesta.

Ko na njegovo ozemlje pride še en morski pes, bodo ptice sedele na ostrižu daleč druga od druge in izvajale teritorialne predstave, običajno predstavo kljunov in perja.

Včasih se zgodi, da se bori, en dušilec prime nasprotni kljun in poskuša nasprotnika spraviti pod vodo.

Njihov let bi lahko bil zelo hiter in jim povzročil krila, da bi izgledali kot modra meglica. Te ptice govorijo vokalno in so znane po razširjenem, triling imenu, kot je ponavljanje zvoka "chee".

Ves čas parjenja samec glasno žvižga ženski ženski in jo lahko preganja preko grmovja in nad njim.

Ko se potapljajo za plenom, so njihove oči prevlečene z membrano, ki je običajno odvisna samo od stika, da vedo, kdaj morajo zapreti čeljusti.

Navadni morski ribič parjenje

Njihove ptice so serijsko monogamne in vsako leto iščejo povsem novega partnerja. Gnezdijo sami. Ženski dobi moški obroke prej kot kopulacija, običajno riba.

V aprilu se vsako leto položi 2-3 sklopke jajc, do julija pa ena druga, na splošno pa 3. v začetku oktobra. Gnezda so na peščenih bregovih ob potokih.

Običajno uporabijo vrzel v steni ali pokvarjen drevesni panj ali nasip termita, kraj, kjer kopajo rov, in na koncu ustvarijo gnezdo.

Vsaka ženska in moški izmenično izkopljeta od 50 do 90 cm dolgo jamo. Odloži se od 6 do 7 belih jajčec, inkubacija traja približno 19 do 21 dni, kar dosežeta vsak oče in mama.

Ženska pogosto zaleže zvečer, vsaka ženska in moški pa to počne čez dan.

Mlajši dobijo obroke vsak oče in mama, ki jih običajno vzamejo približno 23–24 dni, običajno več.

4 dni kasneje se prvič potopijo. Zelo hitro se izkažejo za nepristranske in zapustijo ozemlje kraja, kjer so se rodili.

Plemenski vzreja

Tako kot vsi zimovi, je tudi ta pogosto izredno teritorialna; ker bi moral vsak dan pojesti približno 60% svoje telesne teže, je pomembno, da si uredimo ustrezen odsek reke.

Veliko 12 mesecev je osamljen, sam se kotali v težki kaputi.

Če na njeno ozemlje vstopi še en dvomilec, se vsaka ptica prikaže iz gredi in se lahko zgodijo boji, skozi katere bo dušilec prijel kljun nasprotnika in ga poskušal vzdrževati pod vodo.

Pari v jesenski obliki, vendar vsak dušek obdrži ločeno ozemlje, običajno dolgo vsaj 1 km (0,62 milje), vendar se do 3,5 km (2,2 mi) in ozemlja običajno ne združijo do pomladi.
Dvorjenje začne moški, ki preganja žensko, medtem ko pogosto kliče in kasneje z ritualnim hranjenjem, pri čemer običajno sledi kopulacija.
Gnezdo je v rovu, ki ga izkoplje vsaka ptica iz para v nizkem navpičnem bregu reke ali na splošno v kamnolomu ali drugačnem sekanju.

Ravna, rahlo nagnjena rova ​​je pogosto dolga 60-90 cm (24-35 in) in se konča v povečani komori.

Gnezdna votlina je neobložena, vendar hitro nabere leglo ostankov rib in trdnih peletov.
Pogosti zimovec včasih odloži dve do 10 bleščečih belih jajčec, katerih širina je 1,9 cm (0,75 palca), velika 2,2 cm (0,87 palca) in tehta približno 4. Tri g (0,15 oz), od tega 5% lupino.

Eno ali dve jajci v večini sklopk se ne izvalijo, ker jih mati ali oče ne moreta zaviti. Vsak spol se inkubira podnevi, izključno ženska pa zvečer.

Inkubacijski dušek sedi v transu in se ukvarja s predorom; vedno vrže pelet in ga razbije z računom.

Jajčeca se izležejo v 19-20 dneh, starejši mlajši pa so v gnezdu še dodatnih 24-25 dni, običajno več.

Takoj, ko bo ogromno, bodo mlajše ptice prišle do vhoda v jamo, da se bodo nahranile. V sezoni bi lahko gojili tudi dve zalegi, običajno tri.

Skupne prilagoditve zimzela

Zgodnji dnevi za mladoletnike so zelo nevarni; med prvimi potopi v vodo, približno 4 dni po odhodu iz gnezda, se lahko izkaže, da je mladiček premočen in se utopi.

Veliko mlajši ne bodo odkrili ribolova do točke, ko jih bodo izrinili z ozemlja svojega očeta in mame, in le približno polovica jih preživi več kot teden ali dva.

Večina lovcev umre zaradi mraza ali pomanjkanja obrokov, ekstremna zima pa lahko ubije prevelik delež ptic.

Poletne poplave lahko uničijo gnezda ali otežijo ribolov, kar povzroči lakoto zalege.

Edino 1/4 mlajših preživi za vzrejo naslednjih 12 mesecev, vendar to zadostuje za ohranitev prebivalcev.

Podobno samo 1/4 odraslih ptic preživi med eno gnezditveno sezono in naslednjo. Le nekaj ptic prebiva dlje kot eno gnezditveno sezono. Najstarejša čoka v spisu je bila 21 let.
Različni vzroki za izgubo življenja so mačke, podgane, trki z avtomobili in okni doma ter človeška motnja gnezdilk, skupaj z obrežnimi deli na težki opremi.

Ker so lovci v prehranjevalni verigi pretirani, so šibki do kopičenja kemičnih spojin, onesnaževanje rečnega zraka z industrijskim in kmetijskim blagom pa ptice izključuje iz številnih odsekov, v drugih primerih ustreznih rek, ki so lahko habitati.

Ta vrsta je bila umorjena v viktorijanskih priložnostih zaradi polnjenja in razstavljanja v steklenih okoliščinah ter zaradi izdelave klobukov.

Angleški naravoslovec William Yarrell je poleg tega poročal, da je narod opazoval ubijanje morskega ribiča in ga obesil na nit v zaznavanju, da se bo zanihal napovedovati pot, po kateri bo pihal veter.

Preganjanje ribičev in ponujanje perja za muhe so bili v preteklih letih pogosti, vendar so v resnici v glavnem dejavnik prejšnjega.

Navadni morski krmilnik

Pogosti zimski lov lovi z ostriža 1-2 m (3,3-6,6 čevljev) nad vodo, na oddelku, v reki ali na obrežju. Račun kaže navzdol, ker išče plen.

Ko zaznajo obroke, se pobere z glavo, da izmeri prostor, in se strmo potopi do konca, da zajame svoj plen, ki ni nižji od 25 cm pod tlemi.

Krila so pod vodo odprta, odprte oči pa zaščitene s prozorno tretjo veko.

Dušilka se kljun dvigne najprej s tal in spet odleti do svojega ostriža. Na ostrižu se riba prilagaja, dokler je večkrat ne zadrži blizu repa in ne zdrobi proti ostrižu.

Takoj, ko je brez življenja, se riba postavi vzdolž in jo pogoltne z glavo.

Vsak dan večkrat dobijo majhno sivkasto peleto ribjih kosti in različna neprebavljiva bivanja.
Obroki so zlasti ribe dolge do 12,5 cm (4,9 palca), vendar je skupna dimenzija 2 tri cm (0,91 palca).

V Srednji Evropi je bilo ugotovljeno, da 97% načrta hujšanja sestavljajo ribe v velikosti od 2 do 10 cm z mediano 6,5 cm (telesna masa se giblje od 10 g, navadno tri g). Tipični plen so drobnice, palice, drobnica in postrv.

Približno 60% pripomočkov za obroke predstavljajo ribe, vendar ta morski pes dodatno lovi vodne hrošče, podobne ličinkam kačjih pastirjev in vodnim hroščem, pozimi pa rake in sladkovodne kozice.

Kljub temu so v Srednji Evropi ribe predstavljale 99,9% načrta hujšanja (znanje iz rek, potokov in rezervoarjev od leta 1999 do 2013). poleg tega so opazili tudi običajne morske ribe, ki lovijo škampe.

Ena raziskava je odkrila, da se je pristojbina za oskrbo z obroki povišala z dimenzijo zalege, in sicer s 1498 g (505 rib za 4 gnezdilke) na 2968 g (894 rib za osem gnezdilk).

Med novoletnim intervalom je vsaka piščanka zaužila navadnih 334 g rib, kar je imelo za posledico ocenjeno dnevno porabo obroka 37% telesne mase piščanca (običajno v celotnem intervalu gnezdenja).

Skupna dnevna poraba vitalnosti je bila 73,5 kJ na piščanca (tj. 1837 kJ na 25 dni novonastalega intervala).
Težava vsakega potapljaškega dušilca ​​je sprememba loma zraka in vode.

Oči številnih ptic imajo dve fovei (fovea je področje mrežnice z najboljšo gostoto sončnih receptorjev), in zimski vodomec se lahko ob vstopu v vodo spremeni iz glavne osrednje jame v pomožno jamo; mrežnica mrežnice s prekomerno gostoto receptorjev, ki povezuje dve fovei, omogoča, da se slika začasno niha, ker se čook spusti na plen.

Leča v obliki jajčeca dejavnikov pozornosti usmerja v smeri pomožne jame, kar omogoča dušilki, da skrbi za vidno ostrino pod vodo.

Zaradi položaja foveaf ima ribič monokularno domišljijo in prezent v zraku, dvogled pa v vodi.

Podvodna domiselnost in domišljavost preprosto ni tako pikantna kot v zraku, vendar je spretnost merjenja prostora za prenos plena bistvenega pomena od ostrine slike.

Grožnje prebivalcev

Skupni morski pes je v večini njegovih sestavnih delov vsekakor pogost, vendar je pod grožnjo zaradi onesnaženja rečnega zraka, motenj in človeškega razvoja.

Šibka je tudi za napade ekstremnega zimskega podnebja, saj se ne more prehraniti, ko naša vodna telesa zmrznejo.

Količina prebivalcev

V skladu z IUCN-jevim vijoličnim zapisom so prebivalci skupnega dvomera okoli 700.000-1.399.999 zrelih ljudi po vsem svetu. Ocene za nacionalne populacije vključujejo:

na Kitajskem približno 10 000–100 000 plemenskih parov in 50–10 000 ljudi v selitvi; na Tajvanu 10.000–100.000 plemenskih parov; v Koreji 100–10.000 plemenskih parov, pri čemer je v selitvi 50–1000 ljudi; na Japonskem 10.000-100.000 plemenskih parov s 50-1.000 ljudmi v migraciji, v Rusiji pa 100-100.000 plemenskih parov s 50-10.000 ljudmi v migraciji.

Evropski prebivalci so ocenjeni na 97.500-167.000 parov, kar ustreza 195.000-334.000 zrelim ljudem. Skupni, trenutno pogosti odmrliči so na IUCN Purple Record označeni z najmanj zaskrbljenimi (LC).

Skupni morski pes Ekološko območje zanimanja

Navadni dvomi so odličen pokazatelj dobrega počutja ekosistema.

Ker se hranijo z majhnimi vodnimi živalmi, toksini v vodi močno vplivajo nanje. Močni prebivalci zimzelov običajno pomenijo zdrav življenjski prostor.

Navadni zimski lovci so poleg tega bistveni plenilci skozi raznolikost majhnih rib iz sladkovodnih habitatov, s čimer nadzorujejo svoje populacije

Pogosta dejstva o zimmerju

  • Navadni morski pes ima vrhunski vid, polarizirajoč nežen je zagotovo eden od njegovih talentov in zmanjšuje odsev nežnega od vode.
  • Modre in neizkušene barve, po katerih so običajni zimski lovci dobro znani, so zaradi prelivanja, ne pa pigmenta, zato se bodo v številnih nežnih in s povsem različnih zornih kotov zdeli izrazito obarvani.
  • Prstane v grški mitologiji so opazili zaradi ptice Halcyon, ki ima energijo za upravljanje z valovi in ​​vetrom.
  • Obstaja 87 vrst dresov, vendar je navaden morski pes tisti, ki se goji v Evropi.
  • Med potapljanjem za obrokom se navaden morski pes običajno popolnoma potopi v vodo, krila pa se zložijo nazaj v obliko V. Lahko se celo potaplja naravnost skozi suh led po ribi.

skupna dejstva o mrazu
skupni habitat zimzela
skupno znanstveno ime
skupna prehrana zimski ribič

Poglej si posnetek: Zagreb ZOO, Kalifornijski morski levi, 2. 10. 2011 (April 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send